Retsept: Klassikaline maasikamoos ja toormoos

Maasika toormoos

Maasikateta ei ole suvel seda õiget mekki. Neid ei ole kunagi liiga palju. Süüa ikka nii palju kui sisse mahub! Toormoosiks, vanaks heaks klassikaliseks moosiks, külmutatult smuuti sisse ja koogimarjadeks...Minu hea mees ostis meile lisa sügavkülma, mida ma lubasin usinalt kõiksugu andidega täitma hakata. Esimene au oligi toormoosidel. Panen kirja kaks vabas vormis juhendit, kuidas meie oma maasikamoose valmistame.



Koduaia maasikad
Koduaia maasikad
Maasika toormoos

Maasika toormoos


Purustan osa marju ja lahustan selles suhkru, segan sisse ülejäänud terved marjad ja panen kogu kraami karpidesse. Suhkru kogus sõltub sellest, milleks toormoosi kasutada. Meil sai magusam variant, et saaks jäätisega ja kohupiimaga süüa.

Klassikaline maasikamoos
Klassikaline maasikamoos
Klassikaline maasikamoos


Klassikaline maasikamoos 


Vanakooli moosi jaoks ostsime kohalikult talunikult hea mitu kilo marju. Moosi teen moosisuhkruga, pakil oleva õpetuse järgi. Ehk siis pakil olevast õpetusest lisan ühekordsele kogusele 250 gr. vähem suhkrut. Maasikas on magus mari ja minu meelest ei vaja nii palju suhkrut kui pakil näidatud.

Alpimaasikad

Lõppu lisasin paar pilti alpimaasikatest, mida armastame jäätise ja kohupiima peal serveerida. Kirjutan neist lähemalt SIIN postituses.