Retsept: Basiilikupesto

Basiilikupesto

Lopsakatest basiilikulehtedest valmis selle hooaja esimene pesto. Teen sellist lihtsat ja soodsat varianti. Basiilik on ise niivõrd intensiivne, et pane sisse mida iganes - basiilik on ikka basiilik. Muidugi võib soovi korral lisada ka näiteks kõva juustu või maitsepärmi, aga meie oleme sellist varianti teinud. Siiani on kõigile väga meeldinud ja ilma ei kujutakski enam suve ette!



Basiilik
Basiilikupesto

Koostis:


  • 200 grammi basiilikulehti
  • 250 ml rafineeritud oliiviõli (mitte Extra Virgin)
  • 2 sl meelepäraseid pähkleid või seemneid (meil tavaliselt segamini kõrvitsaseemned, päevalilleseemned ja seesamiseemned)
  • 1 kuhjata sl jämedat meresoola
  • 2 küüslauguküünt


Valmistamine:


Kõigepealt sügavas nõus saumiksriga küüslauk ja seemned puruks. Tasapisi õli ja lehti lisades suristada, kuni on tekkinud ühtlane mass. Minule meeldib veidi vedelam variant, seetõttu lisan rohkem õli. Valmis pesto pane väikestesse purkidesse, peale vala väike kiht oliiviõli, kaas peale ja säilita külmikus. Suviste pastadega imehea!

PS! Peale igat kasutuskorda tasub purki järgijäänud pesto uuesti oliiviõliga kergelt katta. Niimoodi säilib see külmikus lausa aasta või rohkem.